Встановлено підозрюваного в організації вибуху у центрі Херсона.

Як повідомив прес-секретар прокурора Херсонської області Федір Самойленко, 4 квітня херсонські правоохоронці вручили документ про підозру у скоєнні вибуху жителю Херсона.

Розслідування встановило, що чоловік виготовив вибуховий пакет із пороху, бертолетової солі та інших вибухонебезпечних компонентів, зібраних з різної піротехніки. Забезпечивши свій заряд бікфордовим шнуром, також запозиченим із китайської піротехніки, він встановив саморобний вибуховий пристрій на старий пень, недалеко від місця проживання, і підпалив шнур, повідомляє «УНІАН».

Підозрюваний, батько двох неповнолітніх дітей, зізнався у скоєному і пояснив свої дії бажанням провести експеримент заради цікавості. Результат, за його словами, перевершив всі очікування.

Запобіжний захід у вигляді взяття під варту до підозрюваного не застосовувалася. В даний час правоохоронці проводять слідчі дії.

Нагадаємо, 3 квітня о 19:45 у чергову частину Комсомольського районного відділу міліції у м.Херсон по телефону надійшло повідомлення від 30-річного місцевого жителя про те, що на перехресті вулиць Полякова та Михайловича стався вибух.

На місце події виїхало керівництво УМВС у Херсонській області, Херсонського міського управління і Комсомольського райвідділу міліції, слідчо-оперативна група і співробітники вибухотехнічної служби.

Опитавши громадян, слідчо-оперативна група встановила, що близько 19:40 на клумбі, розташованій перед одним із приватних будинків, стався вибух. Внаслідок вибуху ніхто не потерпів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212