Найкращою спортсменкою березня визнана легкоатлетка Ольга Саладуха, а її особистий наставник Анатолій Бойко - найкращим тренером березня в Україні. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Вагому заявку на це визнання Саладуха зробила на чемпіонаті Європи у шведському Гетеборзі, коли у секторі для потрійного стрибка не просто завоювала титул найсильнішої на континенті, але й відновила рекорд України - 14,88 м. З цим же результатом наша спортсменка очолює і світовий топ-лист сезону.

Нагадаємо, що вже другий рік поспіль Саладуха у зимовому сезоні б'є національні рекорди. У 2012 р. на одному із найпрестижніших міжнародних турнірів у Стокгольмі вона приземлилася на позначці 14,79 м, тим самим перевершивши досягнення для закритих приміщень олімпійської чемпіонки Інеси Кравець (14,67 м), яке трималося 17 років.

Чинну чемпіонку світу, бронзову медалістку Олімпійських ігор в Лондоні НОК уже вдруге визнає найкращою спортсменкою місяця. Диплом та статуетку з рук президента НОК Сергія Бубки Саладуха отримувала у 2010 році, коли в липні стала чемпіонкою Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310