Колишні співробітники Головного розвідувального управління Міністерства оборони Петро Недзельський та Віктор Баладінський закликали Президента України відновити на посадах офіцерів, незаконно звільнених з лав ГУР, ЗСУ та МВС після «помаранчевої революції» і притягнути до відповідальності винних у цьому осіб.


Відповідні звернення направлені Главі держави і до Генеральної прокуратури України. Про це Недзельський та Баладінський заявили на прес-конференції в «УНІАН» 4 квітня, пише «From-ua».
 

Недзельський зазначив, що сам був звільнений з посади і притягнутий до кримінальної відповідальності за розголошення інформації, яка нібито становила державну таємницю, і стосувалася перебування Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка в кінці 90-х років у Німеччині.
«Те, що Тимошенко проводила шахрайські схеми ще наприкінці 90-х, я знаю давно. Відповідна інформація передавалася і моєму керівництву, і в Генеральну прокуратуру. Крім того, у рапорті було зазначено, що під час одного з візитів до Мюнхена Тимошенко і Лазаренко проживали в одному номері готелю «Кемпінські». Я не думаю, ці два мільярдери жили разом, щоб заощадити гроші», - каже Недзельський.

Про рапорт Недзельського «згадали» з приходом до влади Віктора Ющенка. Глава ГУР Олександр Галака звільнив полковника зі служби, звинувативши в зборі компромату на Юлію Тимошенко. Показово, що сам Галака через деякий час сам опинився в центрі скандалів і був звинувачений у контрабанді діамантів, валюти і торгівлі зброєю.

Баладінський зазначив, що Тимошенко і Галака в той час мало не вкинули країну в кровопролиття. «У листопаді 2004 року Юлія Тимошенко проводила таємні переговори з керівництвом ГУР, щоб зробити державний переворот», - розповів Баладінський.

За його словами, після приходу до влади Ющенка і Тимошенко «в Україні склалася хибна практика використання спецслужб і армії в своїх політичних, егоїстичних цілях». «Сотні офіцерів розвідки і армії, які виступили проти участі в політичних іграх, були незаконно звільнені. Хтось залишив службу через інтриги, когось просто вигнали», - нагадав Баладінський.

Учасники прес-конференції зажадали відновлення на службі тих офіцерів, які змушені були звільнитися під незаконним тиском керівництва. Також вони заявили про створення громадської організації офіцерів розвідки, МВС і збройних сил для захисту їхніх прав.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

536