Політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що виїзним засіданням на Банкову більшість закликала опозицію почати роботу парламенту.

«Регіонали, які без проблем виграють вибори, навіть, якщо Президент розпустить Раду, мають стабільну більшість. І вони в цьому випадку самі пішли на компроміс. Так, перехід на Банкову - це пошук компромісу, заклик почати працювати. Сьогодні Регламент дозволяє виїзне засідання, так що ніяких проблем тут немає», - переконаний експерт, повідомляє «Gazeta.ua».

На його думку, виїзне засідання, яке стало сюрпризом для опозиції, може змусити її розблокувати парламентську трибуну.

«Що стосується опозиції, то вони цього не чекали. А оскільки виїзне засідання стало для них сюрпризом, то можна очікувати, що вони обдумають ситуацію і підуть на помірні зважені компроміси. Хоча б візьмуть на себе зобов'язання у майбутньому не блокувати парламент. Проблема ж не в тому, що не ставлять на голосування їхні ініціативи. Це все можливо: хочете недовіру уряду або скасування пенсійної реформи - голосуйте. Більшість свої законопроекти ставить на голосування. А опозиція, крім безглуздих вимог, таких як «будемо голосувати за скасування пенсійної реформи», нічого не робить. Навіть, якби вони знайшли 226 голосів, то Глава держави закон не підписав би. А 300 голосів вони в житті не знайдуть. Їхні вимоги не мають шансів бути реалізованими», - констатує Погребинський.

У той же час політолог вважає, що заява лідера «Батьківщини» Арсенія Яценюка про «альтернативну Раду», говорить про те, що фракції потрібен новий лідер.

«Що стосується «альтернативної Ради», то це взагалі клоунада! Ну, яка може бути «альтернативна Рада» у меншості?! Просто Яценюк вийшов за рівень компетентності, який говорить, відповідає людина своїй посаді чи вона не може адекватно поводитися. Не дарма антирейтинги Яценюка зашкалюють, а в самій «Батьківщині» все частіше говорять про необхідність зміни лідера. Я не виключаю, що це може статися до літніх канікул», - каже політолог.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249