Народний депутат Олег Канівець дійсно вийшов із фракції ВО «Батьківщина», але примикати до більшості не збирається. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам повідомив народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Анатолій Гриценко.

«Канівець залишається в опозиції. Він вийшов (із фракції. - Ред.) з причини кампанії дискредитації, яка була розгорнута окремими депутатами із «Батьківщини» і під час виборчої кампанії, і по її завершенню. Вона була і проти нього, і проти мене, в окрузі, де він працює», - заявив він.

Він також зазначив, що Канівець неодноразово звертався до керівництва фракції «Батьківщина», у тому числі й письмово, з проханням зупинити такі дії. Гриценко підкреслив, що він сам особисто підписував такі листи. «Він попереджав, що якщо цього не буде зроблено, він вийде із фракції», - сказав він і додав, що таке рішення Канівець погодив з ним як із головою партії «Громадянська позиція».

Гриценко також підкреслив, що Канівець точно не присутній на пленарному засіданні більшості.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не планує він вийти із фракції ВО «Батьківщина», Гриценко заявив: «Якщо фракція не змінить процедуру прийняття рішень, не виробить реальну стратегію тактики, то, я боюся, що із фракції піде ще більше людей».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак на пленарному засіданні більшості оголосив про вихід із фракції «Батьківщина» чотирьох депутатів.

«У відповідності зі ст.60 Регламенту Верховної Ради України, згідно з особистими заявами, про свій віхід повідомили Олег Канівець, Віталій Немилостивий, Роман Стаднійчук, Ігор Скосаріз, ВО «Батьківщина» Верховної Ради 7-го скликання», - повідомив Рибак.

Нагадаємо, народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268