Під час сирійського конфлікту місцеву владу хвилює доля не лише мусульман, але і християн. Про це під час онлайн-конференції на ForUm'і заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль, відповідаючи на запитання про те, яка доля християн у Сирії і яке у них зараз становище.

«У Сирії піддаються терору не тільки християни. На даний момент весь сирійський народ воює з міжнародним тероризмом. Терористи здійснюють теракти проти всієї нашої інфраструктури, вбивають мирних жителів незалежно від їх релігійних уподобань, належності до тієї чи іншої конфесії та національності.

Головний муфтій республіки, за словами посла, не ділить віруючих Сирії на християн і мусульман.

«У відповідь на запитання, скільки в Сирії проживає християн, відповів: 23 мільйони. Коли його запитали, скільки мусульман, він відповів так само: 23 мільйони. А на запитання, яка чисельність населення Сирії, він відповів: 23 мільйони. Кожен громадянин Сирії представляє всі релігії і конфесії», - цитує головного муфтія Сирії дипломат.

Як повідомляв ForUm, збройний конфлікт у Сирії триває вже протягом двох років. Спочатку мирні протести громадян проти політики президента Башшара Асада були жорстоко придушені владою, що й спровокувало опір. У результаті сутички незадоволених з поліцією і військовими, яких кинули на придушення заворушень, переросли у громадянську війну. За даними ООН, жертвами конфлікту стали понад 70 тисяч осіб. Ще більше двох мільйонів людей змушені були залишити свої будинки через безперервне насильство, причому половина з них втекли з країни.

Міністерство закордонних справ наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок до Сирійської Арабської Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243