Опозиція наполягає на проведенні виборів міського голови Києва і депутатів Київради у червні цього року.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, було заявлено на спільному брифінгу лідерів фракцій «Свобода», «Батьківщина» і «УДАР».

Зокрема, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що завтра перед пленарним засіданням лідери фракцій знову зберуться в кабінеті голови парламенту Володимира Рибака для пошуку компромісу. Однак, за його словами, опозиція не збирається робити якісь поступки і наподягатиме на проведенні київських виборів саме в червні, якщо не 2 числа, то через тиждень-два.

У свою чергу лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк додав, що в парламенті зареєстровано альтернативну постанову авторства депутата від «Батьківщини» Володимира Яворівського щодо проведення позачергових виборів мера Києва і депутатів Київради, згідно з яким вибори мають відбутися після закінчення 60 днів з моменту прийняття рішення парламентом.

За словами опозиціонерів, вони блокуватимуть ВР до тих пір, поки їхні вимоги не будуть задоволені.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували президію після того, як Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245