Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає безглуздим винесення сьогодні на голосування постанови про призначення виборів мера Києва і Київської міської ради. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу в парламенті.

«Те, що ми зробили сьогодні в сесійній залі за пропозицією опозиції, називається дурістю. Якщо проект постанови або якийсь законопроект виноситься, то, згідно з Регламентом ВР, на цій сесії ми не маємо права його знову розглядати. І якщо ми навіть повернемося до розгляду цього питання, ми відразу будемо говорити: це свідомо створене порушення», - підкреслив Єфремов.

Він зазначив, що на переконання фракції ПР, призначати дату виборів у Києві можна буде тільки після рішення Конституційного суду.

За словами Єфремова, ПР попереджала опозицію про те, що голосування про призначення виборів у Києві може бути провалено, і пропонувала його відстрочити.
«Вони не погодилися. Отримали негативний результат, тим самим завівши самих себе в глухий кут. Іноді треба слухати, що говорять», - сказав регіонал.

У той же час він зазначив, що висунення кандидатів на посаду міського голови Києва сьогодні буде фальстартом.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Після цього народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували президію Верховної Ради.
 
Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253