Президент України Віктор Янукович наполягає на необхідності зведення до мінімуму позапланових перевірок підприємців. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання Комітету економічних реформ.

«Права зупиняти роботу підприємств повинні бути скорочені до мінімуму. Ми бачимо, який негатив це приносить у вирішення наших проблем: тиск на бізнесменів повинен бути також знятий за рахунок дублювання функцій контролюючих органів, коли перевірка йде одноразова декількома органами щодо одних і тих же питань», - підкреслив Глава держави.

«Я наведу приклад: є ситуація з Державною сільськогосподарською інспекцією, яка знайшла в собі сили і час проводити перевірки у сфері пожежної, техногенної та екологічної безпеки.

Янукович звернувся до міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з проханням вирішити цю проблему.

«Що це за інспекція така? Навіть радіаційним контролем займається», - обурився Президент.

При цьому Глава держави висловив упевненість, що в Україні не повинні проводитися позапланові перевірки, крім випадків, коли є відповідне рішення суду.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів має намір заборонити проведення планових заходів держнагляду по відношенню до одного суб'єкта господарювання протягом 1 року різними органами державного контролю.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309