Теплопостачання у Світлодарську, де 29 березня сталася пожежа на Вуглегірській ТЕС, до нового опалювального сезону буде відновлене. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Він нагадав, що зараз у місті Світлодарську є газ, вода, електроенергія, і «вже відучора подали електроенергію на ТЕС».

Разом з тим губернатор зазначив, що у місті немає тепла і гарячої води, але це питання швидко вирішити неможливо. За його словами, жителям Світлодарська було передано близько 700 обігрівальних приладів, які в першу чергу доставлялися у дитячі садки, лікарні, ними забезпечували інвалідів і пенсіонерів.

Питання теплопостачання населення міста поки залишається відкритим, але його обов'язково потрібно встигнути вирішити до початку наступного опалювального сезону, оскільки поки не ясно, в які терміни буде відновлена ​​ зруйнована пожежею Вуглегірська ТЕС, підкреслив Шишацький.

Він пояснив, що фахівці зараз працюють над питанням теплопостачання Світлодарська, і ще не вибрали оптимальний варіант для його розв’язання.

«Необхідно відновити теплопостачання за постійною схемою. Вибір постійної схеми з теплопостачання міста - це варіанти і будівництва котельні, і від Миронівки (Миронівська ТЕС) трубу кинути 7 км, і індивідуальне опалення, а може, і змішана схема буде», - сказав Шишацький.

Він запевнив, що влада протягом максимум тижня визначаться з вирішенням цього питання і почне діяти, передає «УНІАН».

«Питання буде точно вирішене до початку наступного опалювального сезону, люди будуть з теплом. І хотілося б, щоб це тепло було недороге для людей», - зазначив губернатор Донецької області.

Нагадаємо, 29 березня о 15:15 у Світлодарську на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння обладнання, яке перетирає вугілля у пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будинку на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам провести оперативне розслідування обставин виникнення пожежі на Вуглегірській теплоелектростанції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260