Дату виборів депутатів Київради і мера Києва парламент вправі призначити тільки після роз'яснення Конституційного суду України. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Скільки є юристів – стільки точок зору. І щоб ми не варилися у цій каші, а прийняли рішення, якого б усі дотримувалися, нам необхідне роз'яснення кваліфікованого органу, яке не вправі ніхто оскаржити, це КСУ», - сказав регіонал.

Крім того, за словами Єфремова, навіть якщо КСУ не прийме рішення до кінця повноважень Київради, столиця не залишиться без влади, оскільки в Україні – безперервність влади, і депутати працюватимуть до нових виборів.

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла у першому читанні проект постанови щодо призначення чергових виборів мера Києва і Київради на 2 червня.

19 березня у Конституційний суд України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, які стосуються місцевих виборів у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295