Всі жителі Світлодарська повинні отримати максимальний соціальний захист з боку держави. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду 1 квітня 2013 року, де було заслухано питання про ситуацію на Вуглегірській ТЕЦ.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко поінформував про роботу комісії з розслідування причин аварії, ситуації на тепловій електростанції, заходах щодо життєзабезпечення міста, для якого станція є містоутворюючим підприємством.

Зокрема, Бойко зазначив, що зараз розробляється план робіт з розбирання завалів, і буквально завтра почнеться відновлення станції. Також всі працівники станції будуть отримувати заробітну плату, більшість із них буде задіяно на її відновленні.

«Люди мають бути максимально захищені, адже у такому невеликому містечку саме станція давала їм роботу. Треба подумати, як допомогти їм, підтримати», - зазначив Азаров.

Незважаючи на те, що жителі Світлодарська змушені зараз використовувати для опалення приміщень електричні обігрівачі, і, відповідно, витрачати для цього більше електроенергії, було дане доручення розробити відповідне рішення уряду для покриття додаткових витрат городян. Також доручено врахувати інші проблеми жителів Світлодарська, пов'язані з аварією на ТЕЦ, та прийняти відповідні рішення. Це стосується у першу чергу соціально-побутових умов, належного медичного забезпечення і т.д.

«Нам треба дуже скрупульозно розібратися у причинах аварії, адже збиток країні завдано величезний, - підкреслив Азаров. - І зробити все можливе, щоб надалі таке ніколи й ніде не повторилося».

Нагадаємо, у зв'язку з пожежею, яка сталася 29 березня на Вуглегірській теплоелектростанції, Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів вжити вичерпних заходів щодо ліквідації пожежі та надання необхідної допомоги потерпілим. Вранці 30 березня пожежа на Вуглегірській ТЕС була ліквідована.

З часом роботу Вуглегірської теплоелектростанції ВАТ «Центренерго» у м.Світлодарську Донецької області обіцяють відновити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340