У Сімферополі співробітник складу, розташованого на території міжнародного аеропорту, заявив співробітникам контрольно-пропускного пункту про наявну у нього гранату.

За даними сектору зв'язків з громадськістю Управління МВС в АР Крим, вчора, 28 березня, в міліцію надійшла інформація про те, що місцевий житель, перебуваючи на контрольно-пропускному пункті, при проходженні контролю на авіаційну безпеку в аеропорту «Сімферополь» заявив про те, що у нього при собі є граната.

«Незважаючи на те, що чоловік відразу зізнався у тому, що його повідомлення - просто жарт, міліціонерами був проведений його особистий огляд. Ніяких вибухонебезпечних предметів у чоловіка виявлено не було», - повідомили у міліції.

Правоохоронці встановили, що даний громадянин, житель м.Сімферополя, 1965 р.н., вже тривалий час працює інженером на одному зі складів, розташованих на території аеропорту. Між ним і співробітниками контрольно-пропускного пункту раніше вже виникали конфлікти. На цей раз розлючений інженер, за його словами, вирішив пожартувати, заявивши про наявну у нього гранату.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження щодо ч.1 ст.259 КК України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, підпалу або інших дій, що загрожують загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками.

Згідно з санкцією зазначеної статті, чоловіку загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2312