Підготовка державного візиту Президента України Віктора Януковича до Росії триває.

Про це повідомили міністр закордонних справ України Леонід Кожара і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на запитання, коли може відбутися такий візит і які документи у ході візиту можуть бути підписані.

«Підготовка зустрічі глав наших держав йде не тільки по лінії МЗС, працюють багато механізмів двосторонньої взаємодії і з питань енергетики, і з інших питань», - сказав Кожара.

Він зазначив, що перед цим візитом має відбутися засідання економічного комітету на рівні глав урядів, повідомляє «УНІАН».

У свою чергу, Лавров підкреслив, що нинішній візит Кожари у Москву проходить у першу чергу як чинного голови ОБСЄ, на відміну від зустрічі у Чернівцях, яка була присвячена російсько-українським двостороннім питанням.

«Сьогодні ми приділили особливу увагу головуванню України в ОБСЄ та роботі на цьому напрямі протягом року. Звичайно, торкнулися двосторонніх питань, включаючи питання підготовки до візиту і до проведення третього Міжрегіонального економічного форуму у Нижньому Новгороді», - сказав Лавров.

За його словами, питання, які будуть виноситися під час держвізиту Януковича до РФ, належать до компетенції урядів двох країн, і в рамках урядів, міністерств економічного і енергетичного блоку, а також відповідних компаній йдуть такі контакти.

Лавров підкреслив, що змістовне узгодження питань, які будуть винесені на переговори президентів, проводиться саме по цій лінії, а МЗСи повинні створювати максимально сприятливу атмосферу для таких переговорів.

Нагадаємо, держвізит Януковича до Москви мав відбутися ще в 2012 році, але був відкладений з неназваних причин.

27 березня 2013 року Кожара повідомив, сто державний візит Януковича до Росії може відбутися вже у найближчі місяці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2328