Прем'єр-міністр України Микола Азаров відбув з дводенним офіційним візитом до Угорщини. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Програмою офіційного візиту 28 березня передбачена зустріч глави українського уряду з депутатами Державних зборів Угорщини, членами міжпарламентської групи дружби «Україна-Угорщина».

Також Азаров зустрінеться з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у вузькому і розширеному складі.

У присутності двох прем'єр-міністрів буде підписано низку двосторонніх документів, зокрема угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення. З української сторони угоду підпише міністр інфраструктури Володимир Козак, від Угорщини - державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Петер Сіярто.

Планується також підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України й Агентством сприяння торгівлі та інвестиціям Угорщини. Від України документ підпише глава Держінвестицій В'ячеслав Каськів, від угорської сторони - директор Агентства сприяння торгівлі та інвестиціям Ержебет Добош.

Крім того, сторони підпишуть меморандум між Міністерством агрополітики та продовольства України і Міністерством регіонального розвитку Угорщини щодо співпраці у сфері захисту рослин.

Запланована також спільна прес-конференція прем'єр-міністрів України та Угорщини.

Крім того, в четвер Азаров зустрінеться з головою Державних зборів Угорщини Ласло Ковером, а також з президентом Угорщини Яношем Адером.

Глава українського уряду візьме участь у церемонії покладання вінка до пам'ятника героям, які віддали своє життя за свободу і національну незалежність Угорщини. Запланована також зустріч Азарова з представниками угорського бізнесу.

29 березня український прем'єр зустрінеться з провідними угорськими ЗМІ.

Крім того, в місті Етек Азаров ознайомиться з роботою південно-пештських очисних споруд та біоенергетичного комплексу компанії «Веоліябіоенерджієвропа», огляне сільськогосподарське підприємство.

Прем'єр також відвідає фармацевтичний завод «Гедеон Ріхтер».

У п'ятницю, 29 березня, Азаров повернеться до Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209