Уряд затвердив механізм взаємодії відповідальних міністерств щодо розмитнення гуманітарних вантажів, і в даний час створена процедура, завдяки якій існуючі проблеми з розмитненням гуманітарної допомоги будуть вирішені найближчим часом. Про це в ефірі «5 каналу» заявила директор Департаменту соціальних послуг Міністерства соціальної політики Ірина Тарабукіна.

«25 березня на засіданні Кабінету Міністрів було затверджено порядок взаємодії центральних органів, які повинні узгоджувати прийняття рішення про визнання вантажів гуманітарними. В даний час створена чітка процедура, яка дозволить з одного боку у відповідності зі своїми функціями центральним органам здійснювати контроль за надходженням вантажів і приймати рішення», - зазначила Тарабукіна.

За її словами, на сьогодні допрацьовуються редакційні зміни, і рішення щодо кожного вантажу вже приймаються.

«Із 450 звернень, які є в нашому Міністерстві, 250 розглянуто і рішення прийняті принципові... Постановою Кабміну прийняте рішення, що кожне міністерство розглядає питання протягом 5 днів. Вироблений механізм, що у разі, якщо немає погодження одного із міністерств, то рішення приймається більшістю. Це спрощує процедуру», - додала вона.

Як повідомляв ForUm, у ході Години запитань до уряду в парламенті міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що в Україні гуманітарні вантажі використовувалися як коридор контрабанди, та з початку січня ця процедура зупинена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306