Снігопад, який почався в Москві у суботу і тривав три дні, став останнім за цей сезон, незабаром зима покине московський регіон, а сніг зміниться дощем.

«Вже зараз можна констатувати, що найсухіший (з клімату) місяць у році в столиці «видав» 200% норми опадів», - зазначають синоптики.


Минулої ночі небо над столичним регіоном ще закривали хмарні поля циклону, що йде на схід. При цьому вранці в західній половині області сніг припинився, і протягом найближчих годин зона опадів покине межі Підмосков'я.
 

«Сьогодні вдень нас чекає поліпшення погодних умов. Як показують розрахунки, в межах міста температура підвищиться до мінус 1 - мінус 3 градусів, по області очікується мінус 1 - мінус 6 градусів», - йдеться в повідомленні.
 

За даними фахівців, вітер буде північно-західний 3-8 метрів за секунду. Атмосферний тиск трохи підвищиться і складе 745 міліметрів ртутного стовпа, передає РІА «Новини».
 
Наступного тижня також буде хмарно, але оскільки весна вже вступає в свої права, то таких снігопадів з морозами і хуртовиною, які випробовували москвичів у березні, вже не буде, уточнила співбесідник агентства.
 

«Опади випадатимуть змішаної фази - мокрий сніг з дощем», - підкреслила вона.
Синоптики обіцяють: коли антициклон і циклон, нарешті, видихаються, прийде тепло. Причому тепла буде багато, тому що за календарем весна в розпалі, і Земля вже підставила свою північну півкулю під сонечко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236