Генеральний прокурор України Віктор Пшонка подякував керівництву і представникам Ради Європи за постійну допомогу та консультації при розробці нового Кримінального процесуального кодексу. Про це повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

«Підготовка і прийняття цього документа стало для України важливим етапом на шляху до відповідності нашого кримінально-процесуального законодавства європейським стандартам. Мені дуже приємно чути оцінки експертів з цього приводу, в яких ви відмічаєте КПК України як один їх кращих в Європі», - сказав генеральний прокурор під час Консультацій високого рівня щодо реформи органів в Україні.

Він також запевнив учасників Консультації в тому, що наша держава «не має наміру і не буде зупинятися тільки на етапі реалізації норм нового КПК».

Коментуючи процес реформування органів прокуратури України, Пшонка зазначив, що він повинен проходити з урахуванням національних особливостей України.
 
«Упевнений, що ви зі мною погодитеся у тому, що ідеальної моделі органів у світі не існує. Адже кожна з них має свої переваги і свої недоліки. Феномен сучасної української прокуратури, як органу публічної влади, ми визначаємо в контексті соціально-політичних умов її організації та функціонування, національних традицій і особливостей правової культури держави. На моє глибоке переконання, зміна правового статусу, структури, завдань та функцій прокуратури в сучасних історичних умовах життя нашої держави має здійснюватися гармонійно, за допомогою синхронного та ефективного реформування судової і правової систем», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада 2012 року, через 6 місяців після його опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229