Сьогодні, 26 березня, в рамках візиту в Тбілісі (Грузія) відбулася двостороння зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з віце-прем'єр-міністром, міністром енергетики і природних ресурсів Грузії Кахою Каладзе, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Під час зустрічі Ставицький відмітив наявність істотного, нереалізованого на сьогодні в повному обсязі потенціалу розвитку українсько-грузинського співробітництва в енергетичній сфері.

«Нафтогазовий сектор співпраці України і Грузії, а особливо реалізація проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору, безумовно, залишається серед пріоритетів України в сфері енергетики», - підкреслив Ставицький.

Крім того, не менш важливими для обох країн є проекти міжнародного значення в газовому секторі. «Україна підтримує заплановані Грузією газотранспортні проекти AGRI і «Білий потік» і зацікавлена ​​в їх успішній реалізації», - підкреслив глава Міненерговугілля.

Міністр також додав, що Україна зацікавлена ​​у своїй участі в реалізації проекту Трансанатолійського газопроводу, введення в дію якого дозволить значно підвищити обсяги транзиту природного газу через територію Грузії. Мова йде про задіювання газотранспортної системи України до постачань через Грузію газу в Європу за допомогою Трансанатолійського газопроводу, постачання труб українського виробництва для реалізації проекту TANAP та інше.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися вести активний діалог в енергетичному напрямі і прискорити реалізацію спільних проектів.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна зацікавлена ​​брати участь у роботі Трансанатолійського газопроводу, який планується побудувати у 2017-2018 роках, як транзитер газу до Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205