Папа Римський Франциск розгляне питання про закриття банку Ватикану, який опинився останнім часом у центрі гучних фінансових скандалів, повідомив голова Папської Ради з масових комунікацій архієпископ Клаудіо Маріа Челлі.

Архієпископ, якому пророкують посаду державного секретаря Ватикану, повідомив, що основою для такого рішення може послужити офіційне звернення двох кардиналів під час загальної конгрегації, яка передувала конклаву.

Він також зазначив, що Папа буде приймати своє рішення відповідно до принципів прозорості та «прихильності міжнародному законодавству і норм у цій сфері», в тому числі і що стосуються відмивання грошей.

Банк Ватикану, який офіційно називається Інститут релігійних справ (IOR), вже неодноразово опинявся в центрі гучних фінансових скандалів. Його колишній керівник Етторе Готті Тедескі підозрювався у відмиванні грошей і в травні минулого року був відправлений у відставку. У лютому главою банку став Ернст фон Фрейберг.

У кінці 2010 р. у Ватикані було створено Управління фінансової інформації, покликане боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

За маеріалам: BFM,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307