Фахівці Українського гідрометеорологічного центру прогнозують, що рясних опадів, які паралізували нормальне життя на значній території України, вже не буде. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

«Особливо хвилюватися не варто, оскільки основний сніг випав. Ті дуже незначні опади, які ще будуть, істотно на ситуацію не вплинуть. Невеликі опади очікуються на північному сході та сході України. Чекаємо зниження температури повітря у більшості регіонів України до мінус 9-14 градусів», - сказав Кульбіда, передає «УНІАН».

Нагадаємо, на засіданні оперативного штабу з надзвичайних ситуацій у суботу директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що у 2013 році склалася безпрецедентна ситуація - таких рясних опадів Україна не бачила більше століття.

У зв'язку з інтенсивним снігопадом, заметіллю і сніговими заметами у Києві міські власті ввели режим надзвичайної ситуації. У ніч на 23 березня транспортне сполучення у столиці було паралізоване. Тисячі людей провели ніч у заторах. Користувачі соцмереж з обуренням повідомляють про відсутність снігоприбиральної техніки, повну бездіяльність ДАІ і випадки відмови у допомозі з боку співробітників МНС. Комунальний транспорт у місті практично не працює.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав указ щодо проведення надзвичайних заходів, спрямованих на подолання наслідків стихійного лиха в областях України, які потерпіли у зв'язку з безпрецедентними снігопадами.

Нагадаємо, на головних магістралях Києва відновлено рух автотранспорту.

Голова КМДА Олександр Попов заявив, що додатковий вихідний потрібен Києву, щоб на дорогах був мінімум транспорту.

Понеділок, 25 березень, в Києві і Київській області оголошено вихідним днем ​​ для працівників бюджетної сфери, крім медичних установ і структур, задіяних у подоланні наслідків негоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303