Кабінет Міністрів затвердив єдині зразки бланків документів, які засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

Це визначено постановою уряду від 13 березня №185 «Деякі питання виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

З дня набрання чинності цієї постанови потрібно ввести виготовлення, оформлення та видачу документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, із застосуванням засобів Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування.

Крім того, Кабмін встановив, що документи, видані до набуття чинності цієї постанови, діють протягом строку, на який вони були видані, передає «Інтерфакс-Україна».

 
 
Посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії А, А1, В і В1, оформлені та видані після набрання чинності цією постановою, є дійсними протягом 20 років з дати їх видачі, інших категорій - протягом 10 років з зазначеної дати. Такі посвідчення підлягають обміну в установленому порядку.

До впровадження та видачі документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, документи оформлюються з використанням бланків попередніх зразків.

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ і Державній міграційній службі забезпечити визначення виконавців робіт з виготовлення бланків документів, зразки яких затверджено цією постановою, у порядку та у спосіб, встановлені законами України «Про здійснення державних закупівель» та «Про захист економічної конкуренції».

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 року набрав чинності закон «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», що передбачає введення біометричних паспортів.

29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

753