Європейський Союз має намір виділити Україні 2,4 млн євро на підтримку імплементації плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС у 2014-2015 роках. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

«ЄС і Міжнародна організація з міграції (МОМ) підтримають вдосконалення управління міграцією в Україні, Білорусі та Молдові. Проект під назвою MIGRECO («Зміцнення управління міграцією та співробітництво з реадмісії в Східній Європі») із загальним бюджетом 2,4 млн євро протягом наступних 2 років буде підтримувати Україну в імплементації плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС», - сказано в повідомленні .

За словами голови представництва МОМ в Україні Манфреда Профазі, організація продовжує допомагати українській владі у створенні комплексної і сучасної системи управління міграцією, яка відповідала б кращим європейським стандартам.

У рамках проекту ЄС та МОМ мають намір допомагати українським органам влади втілити у життя законодавчі та адміністративні зміни, пов'язані з планом дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Для цього, зокрема, буде проведена оцінка прогалин чинного міграційного менеджменту, а до роботи Державної міграційної служби буде притягнутий європейський експерт, який допомагатиме з рішеннями щодо планування, фінансування та кадрового забезпечення роботи відомства з реалізації державної міграційної політики, а також консультуватиме з оптимізації розподілу повноважень між українськими державними установами.

Проект MIGRECO також сприятиме впровадженню в усіх регіонах національного механізму взаємодії для допомоги постраждалим від торгівлі людьми, яка передбачає об'єднання зусиль державних і неурядових структур для ідентифікації потерпілих, надання їм необхідної допомоги, захисту їхніх прав та забезпечення доступу до правосуддя.

Крім того, будуть проведені тренінги для працівників Міністерства внутрішніх справ, прокурорів і суддів про притягнення до відповідальності за злочини на ґрунті ненависті.

Держорганам, які займаються питаннями міграції, в рамках MIGRECO будуть надаватися консультації з безпеки документів, зокрема біометричних.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 лютого Президент Віктор Янукович заявив, що Україна фактично завершила виконання першого етапу Плану дій щодо лібералізації візового режиму з країнами Євросоюзу.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сподівається, що угода про подальше спрощення візового режиму з Україною набуде чинності до літа.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253