Сьогодні в Черкасах представники і депутати опозиційних політичних партій заблокували засідання сесії міськради.

До початку сесії Черкаської міськради у Будинку рад зібралося близько 300 осіб, які прийшли на акцію протесту проти політики мера міста Сергія Одарича.

Спочатку пікетувальники намагалися прорватися в сесійний зал, але їх не пропустив кордон з близько 30 працівників спецпідрозділу міліції «Беркут» у шоломах і бронежилетах. Через міліцейський кордон не потрапили на початок сесії частина депутатів ради та журналісти, повідомляє «УНІАН».

Як повідомили в прес-службі Черкаської міськради, сьогодні на засіданні планувалося розглянути ключові питання для міста - фінансування і подальшу роботу станції швидкої медичної допомоги. До 1 квітня діє державна субвенція, а вже після цього терміну городяни не зможуть отримувати швидку допомогу. У той же час, бюджетний кодекс забороняє фінансувати швидку медичну допомогу з міського бюджету.

Через дії опозиції сесія Черкаської міськради, яка зазвичай проходить в обласному Будинку рад, у цьому залі не відбулася. У той час як опозиціонери і мітингувальники штурмували приміщення, а трибуну в залі зайняли депутати-опозиціонери, депутати більшості перейшли з будівлі обласної ради до сесійної зали міськради. Мітингувальники і опозиція через деякий час перейшли за ними. Сесія міськради почалася в новому приміщенні за участю представників опозиції, частини мітингувальників, яким вдалося туди прорватися, і міліцейського підкріплення.

Опозиціонери вимагають скасувати рішення Черкаського міськвиконкому про заборону мирних зборів і профінансувати послуги гемодіалізу медцентру «Фрезеніус». Наразі оголошено перерву для консультацій з керівниками фракцій, але дискусія в залі триває.

Мер Черкас у перерві заявив журналістам, що не знає, чому правоохоронці спочатку не пускали мітингувальників на сесію міськради в будівлю облради.

Він також стверджує, що організатори акції протесту не попередили про свій намір бути присутніми на сесії міської ради - інакше сесія проходила б у більшому залі. Адже, за словами Одарича, раніше, коли на сесії розглядалися резонансні і суспільно значимі питання, засідання проводилися у великих залах, розрахованих на 300-500 чоловік. Депутати там можуть нормально працювати, і всі бажаючі бачать і чують.

За словами мера, частина питань, які сьогодні озвучувалися громадськістю, включена до порядку денного, за деякими з них готові проекти рішень, і зараз проходять розгляд у комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513