У Луцьку з 1 квітня вартість проїзду на електротранспорті зросте на 0,25 грн і становитиме 1,25 грн. Як повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради, таке рішення було затверджене сьогодні на засіданні виконавчого комітету.

Як зазначила начальник управління економіки Любов Ковпак, діючий тариф у розмірі 1 гривня був затверджений ще в 2009 році. Зараз луцьке підприємство електротранспорту звернулося з проханням підвищити вартість разового проїзду в електротранспорті до 1,25 грн. За її словами, були надані всі розрахунки щодо обгрунтованості такого кроку. Крім того, отримано погодження від Міністерства інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та обласного відділення Антимонопольного комітету України. Також пройдена вся необхідна регуляторна процедура, повідомляє «УНІАН».

Також вона зазначила, що на підприємстві дуже складна економічна ситуація. Коштів на те, щоб підтримувати в належному стані рухомий склад, практично немає. Крім того, ще однією проблемою є несвоєчасне повернення субвенцій ыз держбюджету за перевезення пільгових категорій населення, а з часу затвердження діючого тарифу на проїзд в електротранспорті практично вдвычы зросла мінімальна заробітна плата, вартість енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів і т.п.

Згідно з рішенням виконавчого комітету, з 1 квітня цього року тариф на разовий проїзд одного пасажира у міському електротранспорті становитиме 1,25 грн, вартість проїзду для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вузів - 0,60 грн, вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті - 75 грн, вартість проїзного для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вузів - 37,50 грн, вартість річного проїзного квитка для населення - 625 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332