Прийшов час приймати рішення у питанні створення газового консорціуму. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на прес-конференції.

«Тристоронній консорціум залежить від третьої сторони. От скажімо, ми готові, Росія готова, а де та третя сторона? Президент, будучи у Брюсселі, говорив, і ми в уряді неодноразово говорили: де ж підтримка Європейського Союзу цієї форми співпраці? Ми вже три роки говоримо про це. Скільки нам ще чекати? Рік, два? Я сам зустрічався неодноразово і запитував, скільки нам цього чекати? Ось ви кажете «більш акуратно з Росією», але давайте пропозиції. Якщо ви дасте пропозицію, ми будемо готові обговорювати її з російською стороною, але ви ж нам не даєте ніяких пропозицій. Ви нам просто говорите, що треба би створити... Ми вже практично підійшли до тієї точки, коли потрібно приймати рішення», - підкреслив Азаров.

На уточнююче запитання про те, чи можна розцінювати цю відповідь як те, що питання про двосторонній консорціум практично вирішене, прем'єр зазначив: «Вирішене воно буде тоді, коли ми підпишемо відповідну угоду», - підкреслив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, комісар Європейського Союзу з енергетики Гюнтер Еттінгер вважає логічним створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю України, Європейського Союзу та Росії.

Нагадаємо, раніше Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов озвучив ідею створення двостороннього газового консорціуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177