«Известия в Украине» направили офіційний запит главі клініки «Шаріте» Карлу Максу Айнхойплю, про це йдеться на сайті видання.

Нещодавно у відомих українських ЗМІ («Комсомольская правда в Украине», «Известия в Украине») з'явилися матеріали про те, що лікуючий лікар Юлії Тимошенко Лутц Хармс на запрошення кількох депутатів від партії «Батьківщина» відвідав фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Києві, а також передвиборчий захід кандидата у депутати від опозиції Андрія Лопушанського.


 
Як пише «From-ua», на фотографіях, які опинилися в розпорядженні ЗМІ, видно, що Хармс, а також депутат Микола Катеринчук, мають бейджі Gold Villadge, які давали їм право відвідування VIP-зони. Вартість подібних запрошень в Україні досягала 7000 євро. Згідно з коментарями Катеринчука газеті «Комсомольская правда», дорогі квитки йому, Хармсу і супроводжуючим їх особам «були подаровані друзями».

Українські газети також звернули увагу, що під час перебування доктора Хармса у Києві його супроводжувала фото-модель, міс-світу 2010 Марія Фурдичко. Вона, а також Хармс і депутат «Батьківщини» Катеринчук, присутні на аматорському відео-запису, який викладений в Youtube.

Головний редактор «Известий» Яніна Соколовська направила питання пану Айнхойплю:

- Хто оплатив роботу моделі (перекладачки) Марії Фурдичко?
- Чи погоджував поїздку доктора Хармса і його участь у передвиборчій агітації пана Лопушанського?
- Чи перебував пан Хармс у цей час в офіційній відпустці?
- Чи знало керівництво «Шаріте» про ці поїздки і схвалювало їх?
- Чи знала адміністрація федерального канцлера, яка, як відомо, координує візити лікарів «Шаріте» в Україну, про ці агітаційні поїздки?
- Чи є звичайними для лікарів «Шаріте» (державної клініки) запрошення подібного роду?

Як стало відомо, у Німеччині відповідь на запит ЗМІ надається протягом п'яти робочих днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472