У Луганську водій автомобіля «Lexus», перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, наніс тілесні ушкодження інспектору Управління Державтоінспекції.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в області, 8 березня близько 4:00 в центрі Луганська увагу співробітників ДАІ привернув автомобіль «Лексус», який рухався з великою швидкістю по вулиці Оборонній у бік вул. Херсонської. Водій проігнорував вимоги зупинитися, збільшив швидкість і спробував зникнути.

Однак нарядами Державтоінспекції «Лексус» був блокований на вулиці Газети «Луганська Правда».

«Вискочивши з автомобіля, водій спробував сховатися, проте був затриманий правоохоронцями. Чоловік висловлював непокору законним вимогам працівників міліції, а потім наніс тілесні ушкодження працівнику ДАІ», - йдеться в повідомленні.

Інспектор ДАІ був доставлений в Луганську міську лікарню №7, а водій «Лексуса» - спочатку в наркодиспансер, а потім у райвідділ міліції.

Зазначається, що під час затримання водія з'явилися і представники «Дорожнього контролю», які відразу почали активно захищати водія. Але при перших фразах, вимовлених водієм, їм стало зрозуміло, що він п'яний, і вони припинили свою «адвокатську діяльність».

Як з'ясувалося, за кермом «Лексуса» був 31-річний житель Кремінського району. Він керував автомобілем без прав і в стані алкогольного сп'яніння (що підтверджує висновок експертизи). Під час перевірки стало відомо, що раніше ця людина 5 разів притягувалася до адміністративної відповідальності за керування автотранспортом у стані алкогольного сп'яніння.

На водія складено протоколи за адміністративні правопорушення відразу по 3 статтях ККпАП (126, 130 і 122-2). Крім того, даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за статтею 342 КК України (опір працівникові правоохоронних органів). Ведеться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250