Ідея про введення 25% податку на доходи з депозитів фізичних осіб безперспективна, а в разі її реалізації найбільше податкове навантаження ляже на тих вкладників, які тримають в банках не дуже великі суми.

Тому запропонований Верховній Раді відповідний законопроект навряд чи буде прийнятий. Про це заявив Віталій Хомутинник, голова комітету Ради з питань податкової та митної політики, повідомляє «РБК-Україна».

«Я вважаю, що ця ідея безперспективна. Вона не заснована на глибокому системному аналізі і, напевно, тому не знайшла підтримки як серед експертів, так і в уряді», - сказав Хомутинник.

Також глава парламентського комітету зазначив, що таке нововведення може принести багато шкоди банківській системі, і в той же час не вирішить проблему наповнення бюджету, оскільки вкладники попросту заберуть свої гроші.

«Це (введення 25% податку) в першу чергу вдарить по тих громадянах, які зберігають у банках на депозитах не дуже великі суми - близько 7 тис. грн - для того щоб захистити ці кошти від інфляції», - сказав глава комітету.

Він додав, що таке нововведення може призвести до відтоку вкладів з банківської системи.

Нагадаємо, депутат-регіонал Євген Сігал запропонував на розгляд парламенту законопроект про введення 25% податку на доходи громадян від банківських вкладів. Цю ідею різко розкритикували фінансові регулятори - Національний банк України і Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг. А прем'єр-міністр України Микола Азаров висловився категорично проти запровадження оподаткування депозитів фізосіб у будь-якому вигляді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186