Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що в країні більше ніколи не буде проблем з гречкою. Про це він заявив у ході зустрічі з журналістами українських телеканалів.

Глава уряду нагадав, що зростання цін на гречку наприкінці осені 2010 року мало певні причини: площ засіяли менше, ніж належало, колосальна засуха, урожай був невеликим, і не малося запасів, які дозволили б відрегулювати ситуацію.

«Я тоді виступав і говорив, що проблема ця тимчасова, що ми її подолаємо і не буде ніяких проблем ні з якою гречкою. І ось минуло три роки, є у нас якісь проблеми з гречкою? Їх немає і не буде ніколи», - підкреслив прем'єр.

За словами Азарова, тепер гречку сіють у достатній кількості, крім того існують перехідні запаси і необхідні логістичні механізми.

Також прем'єр-міністр зазначив, що у цьому році Україна експортувала рекордну кількість зерна - понад 18 млн тонн, що створило достатні запаси борошна і пшениці, які унеможливлюють стрибки цін на хліб.

Як повідомляв ForUm, у лютому 2011 року прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив до 1 листопада звільнити від ввізного мита гречану крупу.

7 лютого перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий заявив, що роздрібна ціна на гречану крупу на продовольчому ринку стабілізована і не буде перевищувати 14 гривень за кілограм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246