Прем'єр-міністра України Миколу Азарова не влаштовує рівень вітчизняної медицини. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час зустрічі з журналістами українських телеканалів.

«Якщо хтось запитає: а вас влаштовує стан вітчизняної медицини? Він не влаштовує ні уряд, ні людей... Тому що ми знаємо, що сучасна медицина пішла далеко вперед. Реформа системи охорони здоров'я - справа, звичайно, непроста. Вона проходить непросто, навіть у пілотних регіонах, а на пілотні регіони, підкреслю, і ресурсів більше виділяється і уваги більше», - зазначив глава уряду.

Він пояснив, чому деякі українці висловлюють невдоволення медреформою. «Часто чуються міркування: ось у нас в селищі є лікарня, вона маленька, в ній нічого немає, немає ніяких діагностичних приладів, але вона в нас є. І якщо зі мною щось трапиться, я в неї піду, вона поруч, і я отримаю яку-ніяку допомогу... З одного боку, логіка людей мені зрозуміла - є поруч медпункт, який би він не був поганий, але там я отримаю пораду лікаря. А мені пропонують сісти на автобус, проїхати 20 кілометрів і потрапити в сучасну лікарню, в якій мені поставлять правильний діагноз, призначать правильне лікування і реально вилікують... Але ж мені не потрібні просто поради: прийди додому, випий склянку з медом, або чаю і все буде нормально. Тому, звичайно, майбутнє - за спеціалізованою, оснащеною за сучасними вимогами системою медицини. І це треба нашим людям роз'яснювати», - підкреслю він. Разом з тим, Азаров зазначив, що уряд не дає бездумно закривати медичні установи. Тому, на його думку, в маленьких селищах повинні залишатися невеликі медпункти.

«Завдання пілотних областей – набити «шишки», як це не сумно, врахувати негативний досвід, який, на жаль, завжди в новій справі є, перед розповсюдженням цієї реформи на інші регіони», - розповів Азаров.

Крім того, він повідомив, що медична реформа стосується забезпечення людей ліками. «Не можна було далі зберігати ситуацію, за якої було незрозуміло, як наші люди лікуються... Цього року була введена система оцінки якості ліків GMP, більш того, з'явилися підприємства, що виготовляють ліки нітрохи не гірше, а в багатьох випадках навіть краще, ніж відомі європейські фірми», - висловив упевненість прем'єр.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному випадку не повинна погіршити надання медичних послуг.
Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251