Прем'єр-міністр Микола Азаров гарантує, що новий корпус Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», де планується створення центру з пересадки кісткового мозку і дитячої онкогематології, буде добудований. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів.

«Цей проект буде реалізований, я можу дати гарантію, як прем'єр-міністр», - сказав Азаров.

За його словами, даний об'єкт є для України знаковим, оскільки новий корпус зможе приймати маленьких пацієнтів не тільки зі столиці, а й з усієї України. «Ця лікарня відкриє для нас можливість проводити лікування дуже багатьох наших дітей, не вдаючись за допомогою з-за кордону», - підкреслив глава Кабміну.

Разом з тим, він визнав, що будівництво нового корпусу пов'язане з фінансовими негараздами. «Так, у нас є там проблеми із заборгованістю, я знаю цю проблему і уряд закінчує роботу над постановою про капітальні вкладення на 2013 рік. Там передбачена певна сума, яка закриє заборгованість у 67 млн ​​і ми будемо фінансувати цей об'єкт», - запевнив Азаров.

Нагадаємо, до кінця 2013 року планується завершити будівництво нового корпусу «Охматдиту», в якому буде центр з пересадки кісткового мозку від неспоріднених донорів.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209