Співробітники податкової міліції ДПС у Черкаській області на минулому тижні вилучили у підприємця 49 незаконно ввезених вантажівок вартістю понад 10 млн грн, повідомили у прес-службі обласного відомства.

Зокрема, встановлено факт ухилення від сплати податків у бюджет одним із черкаських підприємців на суму понад 3 млн 800 тис.грн.

Як з'ясувалося, підприємець - платник єдиного податку, незаконно ввозив на територію України іноземні вантажівки, запчастини та витратні матеріали до них без сплати податку на додану вартість, збору за першу реєстрацію транспортних засобів та держмита, передає «УНІАН».

Під час огляду податківці виявили та вилучили 49 вантажних автомобілів - тягачів (марок: Mercedes, Volvo, Renault, MAN, DAF), які були незаконно ввезені в Україну з метою розбирання та продажу по запчастинах. Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 11 млн грн.

Слідчими податкової міліції Черкаської області матеріали перевірки внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо попередньої кваліфікації кримінального правопорушення за ч.3 ст.212 ККУ (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Проводиться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1073