Співробітники Головного управління МВС у Дніпропетровській області затримали в Дніпропетровську шістьох членів організованого злочинного угруповання, які за допомогою зброї викрали 490 тис. доларів США.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник обласної міліції генерал-лейтенант Віктор Бабенко, зазначивши, що злочин і затримання учасників ОЗУ відбулося 7 березня.

За його словами, того дня троє з групи зловмисників, переодягнувшись у форму співробітників ДАІ, зупинили на трасі Москва-Сімферополь у Синельниківському районі Дніпропетровської області легковий автомобіль, в якому співробітники однієї з охоронних фірм перевозили із Запоріжжя в Дніпропетровськ 490 тис. доларів, передає «УНІАН».

Бабенко уточнив, що зловмисники, погрожуючи вогнепальною зброєю, змусили охоронців покинути легковий автомобіль з грошима. Після цього збройні нальотчики заволоділи автомобілем з валютою.

Після заволодіння коштами бандити переодяглися в цивільний одяг, пересіли в інший автомобіль і попрямували у бік Дніпропетровська. За словами Бабенка, навідником пограбування був один з трьох охоронців, які перевозили волюти із Запоріжжя в Дніпропетровськ. Також встановлено, що один із членів групи нальотчиків - колишній співробітник міліції, ще один - колишній співробітник служби з виконання покарань. Обидва чоловіки були звільнені з правоохоронних органів раніше, з інших мотивів.

Бабенко зазначив, що члени угруповання ретельно готували свій план. Зокрема, двоє із зловмисників «підстраховували» операцію з пограбування.

Начальник міліції Дніпропетровської області повідомив, що у членів злочинного угруповання вилучено три карабіни, два обрізи, п'ять пістолетів, комплекти міліцейської форми і сумку з 490 тис. доларів.

За рішенням Жовтневого суду Дніпропетровська всі члени угрупування арештовані. Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України (озброєний розбій, скоєний групою осіб).

Слідство у кримінальній справі проводить прокуратура Дніпропетровської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1186