Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських виступає за забезпечення нових висотних будинків автономними системами пожежогасіння.

«Ми думаємо, що потрібно розвивати таки трохи інший напрям - при будівництві високоповерхових будинків вже з початку закладати нову автономну систему пожежогасіння», - зазначив Болотських.

За його словами, з урахуванням інфраструктурних проблем у великих містах пожежним машинам дуже складно швидко доїхати до місця виникнення пожежі, але швидке реагування все одно необхідне.

«На початковій стадії пожежі, поки прибудуть пожежні розрахунки, це буде локалізація. А значить, люди будуть врятовані», - зазначив він, повідомляють «Українські новини».

Голова ДержНС повідомив, що у цьому питанні буде враховуватися міжнародний досвід.

«Ми цей досвід переймаємо в європейських містах і Москві, аналізуємо. У них є нові системи автономного протипожежного забезпечення, коли після певної кількості поверхів йде система автономного пожежогасіння, яка забезпечується відповідними фахівцями», - зазначив Болотських.

Також він констатував брак пожежних драбин для висотних будівель як у столиці, так і в регіонах, зазначивши однак, що ДержНС сподівається закупити спеціальні підйомники для багатоповерхових будинків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246