Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив посилити контроль і невідкладно реагувати на випадки знущань над тваринами.

Азаров вимагає вжити необхідні профілактичні заходи, а причетних до жорстокого поводження з тваринами притягати до відповідальності, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Прошу в межах компетенції взяти під особистий контроль питання запобігання знищенню бездомних тварин, їх належного ветеринарного обслуговування, підвищення рівня суспільної свідомості з питань гуманного поводження з тваринами, виявлення фактів жорстокого поводження з тваринами і негайного реагування на них», - йдеться у дорученні прем'єр- міністра.

Проблема жорстокого поводження з бездомними тваринам і їх умисного знищення порушується в ЗМІ, в зверненнях українських зоозахисних організацій та громадян.

Взяти під контроль цивілізоване вирішення проблеми безпритульних тварин у межах компетенції Микола Азаров доручив міністру екології та природних ресурсів Олегу Проскурякову, міністру освіти і науки Дмитру Табачнику, міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Темнику, міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, голові Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимиру Горжеєву, голові Ради міністрів АРК Анатолію Могильову, головам облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської МДА.

Про результати проведеної роботи глава уряду зобов'язав щомісячно інформувати Кабінет Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253