Переговори у голови Верховної Ради Володимира Рибака з питання Регламентного комітету та законності прийняття рішення щодо направлення позову до суду на сумісника Сергія Власенка тривають без журналістів, передає кореспондент ForUm'у.

Тим часом, голова Регламентного комітету Володимир Макеєнко констатував, що засідання відбулося. На ньому були присутні 17 членів комітету, які підписали акти прийнятих рішень. Крім того, велася відеозйомка телеканалом «Рада».

Опозиція ж наполягала про нелегітимності прийнятих рішень Регламентного комітету, та порушенні Макеєнком Регламенту.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пропонує голові Регламентного комітету Володимиру Макеєнку скласти з себе повноваження депутата у зв'язку з фальсифікацією ним рішення комітету.

«Я пропоную вам скласти не тільки повноваження голови комітету, але й повноваження депутата, тому що ви кримінальний злочинець», - сказав Яценюк на нараді лідерів фракцій за участю голови Регламентного комітету Володимира Макеєнка.

Лідер фракції «Батьківщина» звинуватив останнього у фальсифікації рішення Регламентного комітету про дострокове припинення повноважень депутата Власенка.

Як заявив член комітету Ігор Швайка (ВО «Свобода»), Регламентний комітет з моменту відкриття другої сесії розглянув лише одне питання - календарний план роботи.

«Жодного іншого законопроекту не розглядалося. Рішення щодо сумісника не було», - сказав він.

На що голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зауважив, що Власенко був сумісником і у ВР минулого скликання - працював у Податковій. «Безкарність породжує безкарність».

Парламентарії так і не знайшли точок дотику, після чого Рибак прийняв рішення про проведення наради за зачиненими дверима, без преси.

«Всі висловили свої позиції. Я закликаю надалі, щоб ми продовжували засідання з головою Регламентного комітету і керівниками фракцій», - заявив Рибак.

Як раніше повідомляв ForUm, Єфремов назвав умови перегляду рішення щодо Власенка.

Юлія Артамощенко,

Чтобы сделать перевод, перетащите сюда ссылку на веб-страницу.

Файлы в этом формате не поддерживаются.

Ссылки такого типа не поддерживаются.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208