Для підвищення безпеки пасажирських перевезень Державтоінспекція України спільно з представниками Укртрансінспекції з 1 по 31 березня проводитиме комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті.

За даними прес-служби Департаменту ДАІ МВС України, в цей період будуть проведені перевірки підприємств і суб'єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт.

«Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів і проведення обов'язкового медичного огляду водіїв», - повідомили в ДАІ.

Також буде здійснюватися посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, у першу чергу за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо

У відомстві нагадали, що торік за участю автобусів сталося понад 1,6 тис. ДТП, унаслідок яких 317 осіб загинули і 2824 отримали тілесні ушкодження. Тільки в січні цього року внаслідок ДТП за участю цієї категорії транспорту загинули 27 людей, ще 260 отримали травми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288