З початку року податкова міліція розкрила у Київській області низку економічних махінацій і запобігла збитку на мільйони гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив заступник голови Державної податкової служби у Київській області - начальник управління податкової міліції ДПС у Київській області Володимир Тесленко.

Так, співробітники відділу боротьби з фіктивним банкрутством та організації оперативних заходів зі скорочення податкового боргу провели роботу з керівником одного із підприємств регіону. «У цієї компанії виникла податкова заборгованість до бюджету внаслідок несплати поточних податкових зобов'язань у сумі понад 9 млн грн. Внаслідок неодноразових роз'яснювальних співбесід підприємство добровільно сплатило до бюджету всю суму боргу», - сказав податківець.

За словами Тесленка, податкова міліція Бориспільського району у лютому з'ясувала, що у результаті несвоєчасної сплати податків в одного із місцевих держпідприємств сформувалася пеня у розмірі 1,8 млн грн.

«Після проведення роз'яснювальної роботи та підготовки документів на повний адміністративний арешт активів компанія сплатила пеню у повному обсязі. Ми продовжуємо ретельне відпрацювання подібних порушень. Деякі суб'єкти господарювання намагаються використовувати розвиток податкового законодавства, його динаміку з метою ухилення від податків або ж необґрунтованої відстрочки платежів, але всі такі випадки будуть рішуче припинятися», - запевнив податківець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254