Генеральний прокурор України Віктор Пшонка запропонував авіакомпанії «Донбасаеро» продати два літаки і виплатити своїм співробітникам борги по заробітній платі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За його словами, нещодавно колектив «Донбасаеро» повідомив про те, що відносно нього порушується Закон з боку керівництва компанії.

«Розглядати це питання почали в донецькому регіоні. Але, на мій погляд, дуже повільно, неоперативно, не включаючи всі діючі норми Закону. Тут дійсно є наявною реальна невиплата заробітної плати. Вона становить за 2012 рік - початок 2013 року понад 6 мільйонів гривень. Хто дозволив людям не платити заробітну плату? Більш того, в порушення Закону 442 співробітників поставлені на грань звільнення», - заявив Пшонка на брифінгу в Донецьку.

Генпрокурор поставив завдання перед новим прокурором області - оперативно і ретельно розібратися в цій ситуації. «У компанії є два літаки, нехай керівництво компанії встановлює їм ціну, продає їх і повертає працівникам гроші. Є інші засоби погашення заборгованості в рамках закону, хай працюють з банками, з позиками, кредитами. Але ніхто не дозволив так грубо порушувати закон і з такою вільністю поводитися з людьми. Розгляд цього питання взято мною під особистий контроль»- заявив Пшонка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313