У справі про вбивство сім'ї харківського служителя Феміди Володимира Трофімова, яке було скоєно 15 грудня минулого року, стався новий поворот.

Як розповів «Взляду» начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник, вже є перші затримані й визначено коло підозрюваних. Вони з'явилися під час спецоперації в іншій справі - виявлення каналів збуту наркотиків у Харківській і Донецькій областях.

«Є коло людей, які розрахувалися зі своїми подільниками (імовірно за наркотики. - Ред.) монетами, схожими на ті, що були в квартирі у вбитого судді, - сказав генерал Фаринник. - Вони затримані, проводяться допити, а також комплекс експертиз з метою з'ясувати, чи це ті монети. Відпрацьовувалися дві області, в тому числі Краматорськ».

У МВС зазначили, що наркоторговці можуть стати ниточкою, яка приведе до вбивць. Можливо, вони наркомани і за чергову дозу вирішили розплатитися монетами судді. Ця зачіпка може дозволити слідчим розкрутити весь ланцюжок. Якщо навіть монетами розплачувалися не вбивці, то вони можуть вивести на слід душогубів.

Тим часом нардеп і відставний генерал міліції Геннадій Москаль заявив, що слідство зайшло у безвихідь, залучали навіть екстрасенсів і ясновидців, щоб ті сказали, хто злочинці і де заховані голови вбитих.

Але генеральний прокурор Віктор Пшонка спростував його заяву про провал розслідування.

«Геннадій Москаль - генерал міліції, тому він не має права говорити про безвихідь. Її не може бути. Розкрито справу, чи ні, чи все використано - це вже інші обставини, це вже інша оцінка», - зазначив генеральний прокурор.

За його словами, безвиході - немає, йде активна робота досвідчених і професійних співробітників міліції у взаємодії зі слідчим суддею. Як і раніше основною версією залишається вбивство з метою заволодіння солідною колекцією монет, яку починав збирати ще батько Трофімова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369