Лідери України та Європейського Союзу підтвердили свої зобов'язання щодо подальшої лібералізації візового режиму. Про це йдеться в спільній заяві 16-го саміту Україна-ЄС, погодженій сьогодні в Брюсселі.

«Вони (лідери України та ЄС. - Ред.) приділили особливу увагу мобільності громадян, підтверджуючи спільні зобов'язання просуватися до безвізового режиму в установленому порядку, як тільки будуть створені умови для добре керованого та безпечного пересування людей», - написано в заяві, передає «УНІАН».

Сторони відмітили значили прогрес України в реалізації першої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму, а також висловили надію на якнайшвидше набуття чинності угоди про внесення змін до угоди про спрощення візового режиму.

Крім того, лідери України та Європейського Союзу назвали пріоритетним на 2013 рік завершення переговорів про спільний авіаційний простір. «Лідери відмітили, що завершення переговорів щодо угоди про спільний авіаційний простір є пріоритетом на 2013 рік», - наголошується в заяві.

Також сторони підтвердили відданість принципам вільної торгівлі і незастосування протекціоністських заходів. «Лідери погодилися з важливістю прогресу в реформах, необхідних для підготовки до створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ), відповідно до Порядку денного асоціації, і необхідністю утримуватися від будь-яких заходів, які суперечать духу ПВЗВТ», - написано в заяві.

Сторони підтвердили відданість принципам угоди про зону вільної торгівлі і заявили про незастосування протекціоністських заходів.

При цьому лідери заявили про вірність принципам Всесвітньої торгової організації та готовність і надалі докладати спільні зусилля для зміцнення багатосторонньої торговельної системи.

Крім того, в заяві наголошується пріоритетність поліпшення ділового та інвестиційного клімату в Україні, а також вітається висновок домовленості між Україною та ЄС про початок неформального діалогу з бізнес-клімату.

Як раніше повідомляв ForUm, у рамках виконання Національного плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України Кабінет Міністрів України схвалив ще два проекти законів.

Верховна Рада України підтримала без обговорення за основу і в цілому заяву «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та про укладення Угоди між Україною і ЄС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245