Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник порівняв Національний університет «Києво-Могилянська академія» з російською світською левицею через програний позов про захист університетської автономії та сучасних стандартів вищої освіти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час прес-конференції в Києві.

«Знаєте, є така сумно відома світська російська левиця, яка ні співати, ні танцювати на сцені не вміє. Але разом з тим скандалить на будь-яких світських тусовках, підтримуючи до себе сумнівний рівень уваги. Вона з відомої родини, батько її колись очолював велике місто. Це така собі Даша. Так от, у нас, у вищій освіті, також є така світська левиця. Це «Києво-Могилянська академія», яка зі стомленою регулярністю судиться проти чотирьох поспіль міністрів освіти і завжди з одним і тим же результатом», - сказав міністр.

Табачник повідомив, що як і всі попередні позови у 2010-2012 роках, так і у 2013 році отримали відмову в реалізації у зв'язку з безпідставністю. «Я рекомендував би керівнику цього університету також красномовно як він оголошував, що подав позов, заявити, що він його програв», - підсумував Табачник.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361