Сьогодні, 25 лютого, у Брюсселі відбудеться черговий, XVI саміт Україна - Європейський Союз, на якому основним питанням стане обговорення перспективи підписання Угоди про асоціацію у поточному році.

Українську делегацію на саміті очолить Президент України Віктор Янукович, сторону ЄС представлятимуть президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

За інформацією прес-служби Глави держави, головною темою для обговорення під час саміту стане перспектива укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також кроки, які сторони планують почати для підписання цього документа на Вільнюському саміті «Східного партнерства» наприкінці листопада поточного року .

Особливу увагу під час зустрічі буде приділено перспективам запровадження безвізового режиму поїздок для громадян української держави у ЄС та прогресу України щодо виконання відповідного плану дій.

У рамках заходу сторони також обговорять шляхи активізації секторального співробітництва, насамперед, у сфері енергетики, питання міжнародної та регіональної взаємодії.

Як раніше повідомляв ForUm, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що майбутній саміт Україна-ЄС буде використаний для відновлення зобов'язань сторін порядку денного політичної асоціації та економічної інтеграції.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380