30 березня 2013 року Україна перейде на «літній час». Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров написав на своїй сторінці у Facebook, спілкуючись з користувачами мережі.

«Ми, як завжди, 30 березня перейдемо на «літній час». Ніяких дебатів з цього приводу ніде не ведеться. А коли це питання буде порушене, ми обов'язково поінформуємо громадськість і порадимося. Але зараз, я думаю, це неактуально. Ми повинні по максимуму використовувати світлий час доби і економити енергоресурси», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запропонувало відмовитися від переведення годинників на «літній» і «зимовий» час.

«На сьогоднішній день введено такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 03:00 (ранку) на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 04:00 (ранку) на 1 годину назад. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки», - сказано у законопроекті.

У документі також говориться, що встановлення такого порядку обчислення часу спрямоване на забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій.

У документі передбачається набуття чинності такого порядку 1 березня 2013 року.

У Міністерстві нагадали, що цей законопроект був розглянутий і схвалений Кабміном 25 січня 2012 року. Однак після парламентських виборів, відставки і призначення нового складу уряду виникла необхідність додаткового узгодження цього проекту закону з Мінфіном, МОЗ, Мін'юстом, Національною академією наук України, Національною академією медичних наук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1197