За нескінченними спорами щодо газу не треба забувати, що Україна і Росія - братні країни. Про це президент Росії Володимир Путін сказав у ході нагородження видатних громадян Росії.

«Мені особливо було приємно бачити тут сьогодні представників нашої братської України. Дозволю собі вжити саме це слово - саме братньої України, тому що за нашими нескінченними спорами щодо газу ми якось забуваємо про головне, що ми дійсно братні народи», - сказав Путін.

«У нас у Росії, насправді, не роблять ніякої різниці між росіянином і українцем. Ми любимо самобутню українську культуру, любимо українську мову, пісні - все, що пов'язано з Україною. І мені було, звичайно, приємно чути сьогодні такі добрі слова на адресу російської мови в Україні, турботу про російськомовних громадян. І ми теж завжди про це думаємо», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

При цьому він підкреслив, що у Росії з не меншою повагою ставляться до української мови.

Також Путін заявив, що Росія не збирається втручатися у внутрішньополітичну полеміку в Україні.

«Ми ... не збираємося втручатися у внутрішньополітичну полеміку в Україні, розраховуємо на те, що здоровий глузд візьме гору», - сказав Путін.

«Ми однаково шанобливо ставимося до представників різних політичних партій і течій в Україні. Розраховуємо тільки на одне, що цей здоровий глузд буде підштовхувати нас до спільної роботи на благо наших держав і наших людей», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Путін нагородив депутатів Верховної Ради, членів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова медаллю Пушкіна за великий внесок у збереження та популяризацію російської мови та культури за кордоном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1227