Партії регіонів не довелося йти на серйозні поступки заради компромісу щодо розблокування роботи парламенту. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив у ході брифінгу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Не було ніяких поступок», - заявив він і додав, що фракція задоволена голосуванням, яке було у залі, «тільки вважає, що три останні тижні були змарновані».

Єфремов пояснив, що прийнята сьогодні норма про персональне голосування вже була у регламенті. «Ця норма і так була прописана у регламенті, і мова йде більше про політичну відповідальність. І якщо кожен із голів фракції бере на себе відповідальність, що кожен у залі голосуватиме персонально, то ви бачите - сьогодні це рішення виконано», - зазначив він.

Парламентарій додав, що з сьогоднішнього дня всі депутати зобов'язані ходити на пленарні засідання і голосувати однією із трьох кнопок: «за», «проти», «утримався». «Тобто тепер так не вийде, що представники опозиції прийшли з ранку в зал, пошуміли, пішли зі свого робочого місця, а більшість працює. Тепер усі повинні бути присутніми на своєму робочому місці», - підкреслив він.

Також на прохання кореспондента ForUm'у Єфремов пояснив, яким чином каратимуть депутатів, які голосують за когось іншого. «Якщо помічено, що хтось проголосував за когось, значить, депутат піднімає руку, спікер парламенту зобов'язаний надати йому слово, і якщо підтверджується, що депутат (за якого проголосував його колега. - Ред.) відсутній у залі, лічильна комісія вилучає картку, передає її голові ВР, а голосування щодо даного проекту проводиться вдруге. Але мені здається, це попереджувальна норма», - заявив він.

Депутат також пояснив, що ідея забороняти депутату, який взяв участь у неперсональному голосуванні, бути присутнім на кількох наступних засіданнях, не отримала підтримки.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 лютого Верховна Рада України внесла зміни до закону про Регламент, що забезпечують персональне голосування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228