З початку проведення робіт, тобто з 12 лютого, ліквідовано 45% ям на основних дорогах країни. Про це прем'єр-міністру України Миколі Азарову доповіло керівництво Державного агентства автомобільних доріг, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За даними «Укравтодору», на 2631 км основних доріг загального користування державного значення внаслідок зимових перепадів погоди було пошкоджено 178 160 кв.м.

«Це вдвічі більше, ніж зазвичай після зими», - уточнили у відомстві.

Станом на 20 лютого відновлено покриття на 1812 кілометрах дорожнього полотна. Шляховики вже усунули ямковість на 80 323 кв.м.

«Найбільш пошкодженими були дороги Житомир - Чернівці, Ульянівка - Миколаїв, Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, Київ - Одеса, Стрий – Тернопіль, Кіровоград - Знам'янка, Дніпропетровськ - Миколаїв», - йдеться у повідомленні.

На сьогоднішній день ще необхідно провести ремонт на площі 97837 кв.м доріг або 55% виявлених ям. На деяких автошляхах обсяги невідремонтованих уражень залишаються поки значними. Зокрема, на дорозі Київ - Суми - Юнаківка залишилося ліквідувати 84% ям, Житомир - Чернівці - на 81%, Одеса - Рені - на 80% площ.

Азаров доручив прискорити темпи дорожніх робіт і максимально використовувати періоди сприятливої ​​ погоди.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що руйнування доріг в Україні відбулося через перепад температур.

За його словами, в країні неможливо вирішити питання проблемних доріг, якщо навіть на їхній ремонт витратити весь держбюджет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230