Питання ув’язнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка заважають суспільству нормально жити. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

«Я свідомо не коментую ці питання, щоб не перевищувати свої конституційні повноваження. Тобто, я не можу тиснути на судову владу. Але з таких питань, які були пов'язані з відеокамерами (в камері Юлії Тимошенко. - Ред.), я маю право висловити свою точку зору. Хоча несуть відповідальність посадові особи, які за це відповідають за законом. Я їм не можу наказувати: ви це зробіть», - підкреслив Янукович і заявив, що вимоги екс-прем'єра, які можна здійснити, потрібно задовольнити.

«Я б прибрав ці камери, щоб не дратувати нікого. Якщо мене чують ці працівники, мені здається, вони повинні почути, я дуже хотів би, щоб вони мене почули і це зробили», - запевнив Глава держави.

«Безумовно, ці питання сьогодні заважають всім, і суспільству нормально жити, і (у відносинах. - Ред.) з нашими партнерами. Але втручатися і тиснути на органи прокуратури, суди, ми не маємо права. Вони і так відчувають величезний тиск з боку ЗМІ», - зазначив він.

При цьому Янукович заявив, що розуміє стан Луценка, який робить різкі заяви у бік Президента. «Я звик до різких висловлювань, дуже часто несправедливих. Але кидатися з кулаками мені ні на кого не треба. Щодо Луценка, коли настане час, завершаться судові розгляди, касація ..., коли прийде черга Президента, я буду на це питання дивитися», - пообіцяв Янукович.

Разом з тим, він висловив переконання, що у жодній країні світу немає практики зміни законодавства під одну людину. «Якщо Тимошенко невинна і суд це визнає, будь ласка, якщо винна - нехай сплатить ті збитки, які вона завдала державі. Якщо вона їх не визнає, то скажіть, хто я такий і що таке парламент, щоб їх прощати. Мова не йде про Тимошенко, мова йде про кого завгодно», - резюмував Янукович.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко була переведена з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299