Від саміту Україна-ЄС варто очікувати вирішення питань щодо підписання Договору про асоціацію з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

Відповідаючи на запитання, чого варто очікувати від саміту Україна-ЄС, який по даті співпав з третьою річницею його інавгурації, Президент заявив: «Кажуть, що в житті нічого випадкового не буває і не відбувається. У цьому щось є. Я думаю, що буде прийнято рішення про підготовку до наступного етапу, який повинен призвести до підписання Договору про асоціацію з Європейським Союзом».

За його словами, ще одне з найважливіших питань - це договір про створення зони вільної торгівлі, і перехід до другого етапу щодо безвізового режиму. «Так звана програма лібералізації візового режиму для громадян України», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286